Cum tundem magnoliile?

Magnoliile sunt unele dintre acele plante luxuriante de care, poate, vă va fi frică să vă apropiați cu o foarfecă de grădină, în mână.

Din fericire, rareori trebuie să o faceți, deoerece aceste plante cu creștere lentă nu au nevoie de tundere regulată. Dacă trebuie să tăiați din motive diferite, crengile magnoliilor faceți acest lucru cu atenție, altfel puteți ajunge să aveți o plantă diformă, bolnavă și nesănătoasă.

Pasul 1: Tundeți magnolia în mijlocul verii

Tunderea magnoliei ar trebui efectuată în mijlocul verii deoarece aceste plante sunt predispuse în special la “lăcrimare,” în cazul în care sunt tunse în lunile mai reci ale anului. Soiurile veșnic verzi de magnolii pot fi tunse lejer puțin mai devreme, în timpul primăverii.

Pasul 2: Tunderea de modelare, sub formă de copaci

Plantele pot fi modelate prin tunderea ramurilor slabe și îndepărtarea lăstarilor care cresc în direcția greșită. Identificați ramurile slabe și subțiri sau crengile care cresc spre centrul plantei. Îndepărtați aceste părți, prin tăieri curate cu foarfeca deasupra unui mugur sănătos.

Dacă doriți să le modelați sub formă de copac puteți să îndepărtați crengile joase utilizând un fierăstrău pentru crengi, prin tăieri curate aproape de trunchi. Continuați să tundeti ușor până obțineți forma dorită.

Pasul 3: Limitarea dimensiunii la magnolii

Dacă doriți să faceți mai mult decât o tundere superficială a magnoliei plantate, atunci aveți grijă să o tundeți pe parcursul a mai multor ani pentru a nu stresa în mod nejustificat, planta.

Acest lucru poate fi realizat prin rărirea ramurilor în creștere și îndepărtând ramurile până la trunchi sau a unui lăstar lateral. La scurtarea ramurilor, urmăriți cu degetul ramura, până la un mugure sănătos sau până la o bifurcare în ramură. Folosiți foarfeca de crengi sau fierăstrăul pentru crengi cu ajutorul cărora puteți face o tăietură curată.

Nu tundeți magnoliile toamna târziu sau primăvara devreme, deoarece mugurii florali se formează toamna. Prin tunderea plantei veți tunde și mugurii florali, deci nu va înflori!


             

             


0