Dulceața de ardei iute - sosul ideal pentru fripturi!

Dulceața de ardei iute este cel mai ciudat preparat din care am gustat până acum.

Suntem siguri că, mulți dintre cititori chiar în acest moment încruntă din sprâncene: de ce să fac dulceață din legume și mai ales din ceva iute?! Răspunsul este foarte simplu, pentru că este ceva de neuitat, dulce-acrișor, ușor picant, dar mai mult decîât atât - gustos și foarte aromat. Este chiar sosul ideal pentru fripturi.

Pregătirea, respectiv prepararea lui nu presupune un mare efort, ba chiar este simplu de realizat. Iată rețeta recomandată de noi:

Pentru o porție (4-6 borcane de 250 ml) aveți nevoie de:

  • 1 kg de ardei iuți, roșii

  • 1 kg de zahăr

  • 1 l oțet de mere cu miere


Cu grijă, protejându-vă mâinile cu mănuși de cauciuc mai groase, rezistente la chimicale, curățati ardeii iuți de semințe, vinișoare și cotor. Tocați-i apoi, după preferință cu un tocător, mixer sau pur și simplu, cu un cuțit. Folosiți mănuși neapărat!

Amestecați oțetul și zahărul într-un vas. Lăsați să fiarbă până când se dizolvă zahărul, apoi adăugați ardeii iuți. Dați focul la mic și fierbeți până dulceața se leagă. Pentru a verifica dacă e legată, luați deoparte o lingură de dulceață și lăsați-o să se răcească. Când s-a răcit va avea textură gelatinoasă.

Luați de pe foc și turnați cât e încă fierbinte în borcane sterilizate. Puneți capacele și depozitați-le în cămară până când veți avea nevoie.

 
0