Dulceață de trandafiri

Culoare, parfum, gust – toate într-un singur trandafir – unul de poveste. De ce? Pentru că la fiecare adiere de vânt ne învăluie cu mirosul său îmbietor, iar la fiecare înghițitură ne desfată simțurile cu aroma lui intensă. Pentru câteva secunde, pur și simplu ne lăsăm vrăjiți și trăim într-un basm. 

Este una dintre cele mai privilegiate flori și nu doar pentru gingășia sa. Câte altele mai au atâtea calități? Ne înfrumusețează și parfumează casa, grădina sau terasa, dar ne și îndulcește prin tot felul de preparate care mai de care, mai savuroase.

Pentru că vrem să vă îndulcim, vă propunem o delicioasă rețetă - dulceața de trandafiri.

 Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g petale de trandafiri,
  • 500 g de zahăr,
  • 300 ml apă și sucul a două lămâi.

Ca mod de preparare procedați în felul următor: limpeziți petalele și rupeți-le partea de jos, cea de la bază (de culoare alb-gălbuie). Fierbeți 300 ml de apă, adăugați petalele și lasați să mai fiarbă încă 5 minute. Apoi, adăugați zahărul, zeama de lămâie și continuați fierberea, dar la foc mic, timp de aproximativ 25-30 de minute până obțineți o consistență mai groasă. Gemul încă fierbinte se pune în borcane mai mici, care apoi se închid ermetic.

Dacă aveți la-ndemână lichior de trandafiri, puteți adăuga o lingură în fiecare borcănel. Acestea se răcesc în dunst uscat.

După deschidere, borcanele trebuie păstrate la frigider.

Pentru un plus de savoare, gemul se poate prepara și din mere de vară, bine coapte. Pregătiți un piure din acestea, la care adăugați petelele de trandafiri. Astfel veți obține un gem gustos, condimentat, fructat, dar cu o aromă intensă de trandafir.

Spor la treabă și poftă bună!

             


0