Frunză lângă frunză, pentru un gard viu fenomenal

Atunci când dorești să ai mult verde în grădină, cel mai bun lucru pe care-l poți face este să plantezi un gard viu. Așa te vei bucura de această culoare relaxantă pentru ochi, vei respira aer mai curat, iar estetic vorbind vei fi la mare înălțime.

Toți cei care au curți generoase, caută în permanență idei cât mai frumoase, pentru a le amenaja.  În acest sens, doresc să aibă plante cât mai diverse, din punct de vedere cromatic și formal. Dar parcă nu e suficient să umpli doar interiorul unei grădini, ai nevoie de ceva în același ton și de jur împrejur.  Soluția pentru acest lucru este gardul viu. De ce să strici armonia, înconjurând totul cu fier forjat, beton, cărămidă sau lemn? Nu că nu s-ar potrivi sau nu ar fi estetic, dar când natura îți oferă o alternativă verde … e păcat să nu profiți.   

Fenomenal. Versatil.

Sweet Garden mereu are soluții care rezolvă orice problemă și vrea să îți ofere variante cât mai diversificate, într-ale grădinăritului cu gust (atât la propriu, cât și la figurat).  Ei bine, atunci când vrei să fii înconjurat de muuult verde, trebuie să alegi planta potrivită. Tocmai de aceea, îți recomandăm un soi de carpen, mai mult decât potrivit pentru realizarea gardurilor vii. Dar nu numai atât, el poate fi folosit și cu scopul de a concepe adevărate labirinturi, ”ecrane” sau fundaluri perfecte pentru ședințe foto.  De aici, tragem concluzia ca este foarte versatil. Se poate planta atât în grădini, cât și în fața casei, de-a lungul unei străzi sau în parcuri. Ba chiar pot fi create adevărate aranjamente pentru spații întinse, curți ale hotelurilor generoase sau restaurante, studiouri de televiziune etc. 

Rol

Pe lângă faptul că are un mare efect decorativ, el te poate feri de privirile curioase, de multe ori indiscrete ale vecinilor, de aerul poluat pe care din păcate, îl regăsim în marile orașe, te ajută să respiri mai bine, împiedică praful să-și facă apariția, ba chiar și din punct de vedere fonic îți dă o ”mână” de ajutor. 

Aspect

De ce este ideal pentru garduri vii?   Acest carpen are avantajul major de a forma o tufă densă. E clar că nu orice plantă care se axează pe frunze, nu pe flori sau fructe poate constitui ”materie primă” pentru un gard viu. Desimea frunzișului îl califică. Când ajunge la o dimensiune optimă pentru tăiere, poate fi modelat după bunul plac. Dacă aveți imaginație bogată, puteți realiza adevărate opere de artă sau pur și simplu, oaza de liniște la care cu toții râvnim. 

Rapiditate în creștere.

Un alt avantaj major al acestui soi de carpen este acela că are creștere rapidă. La fel cum Făt Frumos creștea într-o lună, cât alți oameni într-un an; așa și carpenul nostru, în comparație cu mulți alți arbuști ornamentali pentru gard viu, crește foarte repede. Odată plantat, el se înalță cu aproximativ 20-40 cm pe an. Deci, nu veți aștepta o veșnicie până vă veți vedea visul cu ochii.  La maturitatea deplină, poate ajunge să fie cu muuult mai înalt, decât cel mai înalt om din lume sau mai bine spus, e capabil să atingă și 4 m, înălțime. Așadar, în timp, cu răbdare și atente ajustări prin tăieri, puteți avea o adevărată fortăreață. 

Formă. Culoare

Frunzele sunt ovate ca formă, cu vârful ușor ascuțit și margini zimțate. Verdele crud și sănătos, din timpul verii, odată cu sosirea toamnei capătă nuanțe calde de galben, galben-chilimbariu.  Scurte sfaturi de îngrijire și plantare.  Se bucură de o întreținere ușoară și nu are pretenții exagerate, dimpotrivă:  - pentru o dezvoltare armonioasă se plantează în locuri luminoase, însorite sau parțial umbrite. - se plantează în soluri moderat acide. Trebuie să i se asigure un bun drenaj.  - pentru uniformitatea gardului viu este important să aveți distanță egală între carpeni. Pentru a umple un spațiu cu o lungime de 1 m, e nevoie de 4 bucăți Gard Viu Fenomen - la scurtă vreme după plantare, când carpenii ajung la o înălțime suficientă trebuie tuns, periodic, timp de aproximativ 2 ani. În acest mod își va menține forma, se va obișnui cu ea și o va păstra.  - se recomandă și aplicarea de îngrășământ, pentru a avea parte de o plantă sănătoasă. 

Ce ziceți, merită să devină planta fenomen a grădinii voastre? 


                      


0