Grădina de vis

Cum arată grădina de vis? Totul este relativ, iar gusturile nu se discută, cel puțin așa e vorba. Însă dacă vorbim despre ceva idilic, asta ar trebui să însemne că are de toate, nu-i așa?

Grădina ideală din punctul de vedere al Sweet Garden este în egală măsură atât decorativă, cât și roditoare. Și vă mai spunem ceva, nu trebuie să fie mare pentru a putea cuprinde în ea câte puțin din fiecare, o curte de 500 mp este mai mult decât suficientă.

Atunci când ai de toate, la tine acasă te poți considera norocos. Flori, pomi, arbuști, câteva legume, un șir de viță de vie, o mică terasă unde să-ți poți bea cafeaua și deja am descris grădina perfectă.

Amenajarea cu inteligență a unui spațiu exterior îți oferă șansa de a fi acoperit pe tot parcursul anului. Adică odată cu sosirea fiecărui anotimp, grădina ta va fi vie; va avea ceva nou de oferit.

Plantele perene constituie întotdeauna alegerea perfectă pentru că rezistă de la un an la altul. Acestea sunt atât de variate ca forme, dimensiuni și culori încât toată lumea le iubește. Chiar dacă le dedicați doar un colț de grădină, aranjate cu gust și combinate între ele dau un farmec aparte. Rondurile cu flori sunt de fiecare dată în centrul atenției. Imaginați-vă unul format de exemplu, din: Frumușica mix, Astilbe Arendsii Glut, Floarea făcliei, Margarete cu flori mari (galbene și albe), Coada șoricelului roșie, Nemțișor albastru, Clopoței (albi și mov), Floare de colț, Garofițe, Floare de cristal ... și de ce nu, printre ele inserați niște ierburi decorative, cum ar fi Iarba de pamapas albă sau roz, Heuchera Fire Alarm sau Festuca Glauca. Acestea au impact vizual enorm. Combinați-le și efectul va fi spectaculos.

Primăvara sunt de nelipsit brândușele sau dacă aveți măcar unul sau doi pomi fructiferi, toată acea ploaie de floricele vă vor încânta privirea. De exemplu, un cireș începând cu luna mai, iunie îți oferă posibilitatea de a te înfrupta cu fructe proaspete, savuroase; iar spre sfârșit de vară, început de toamnă un prun îți oferă nu doar o gustare sănătoasă, dar îți poate umple și cămara cu un delicios gem sau compot.

Cine nu iubește căpșunile sau zmeura? O tufă sau două chiar nu ocupă loc mult și nimic nu se compară cu gustul fructului abia cules cu propriile mâini. Mai proaspăt și sănătos de atât nu se poate.

Apoi de ce nu ai vrea și un arbust fructifer exotic, spre exemplu un kiwi? Acesta se coace în luna octombrie. Fix la timp să-l poți combina cu boabele gustoase, crocante de struguri din vița de vie preferată.

Puteți sădi în jardiniere semințe de pătrunjel. Sau puteți așeza pe pervazul geamului de la bucătărie ghivece cu diferite plante aromatice cum ar fi: oregano, dafin, salvie. De ce să gătim cu frunze uscate când le putem culege  verzi, deci proaspete?!

Pentru a completa tot acest peisaj de jur-împrejurul casei, pe ziduri, garduri se pot alterna diferite plante cățărătoare cum ar fi: Hortensia cățărătoare, Pipa turcului, Glicina, Iedera, Caprifoiul sau Vița sălbatică.

O reală minune și pată de culoare galbenă pe timpul anotimpului rece, când totul este alb sau gri este iasomia de iarnă. Ea va înflori în toată splendoarea, iar parfumul ei ne va aduce bucurie în suflet.

Important este ca pe tot parcursul anului să avem ce admira sau culege.

Grădina de vis nu este cea pe care ți-o arată sau impune cineva ci este cea pe care ai creat-o chiar tu, după propriile tale dorințe, gusturi și idei. E perfectă pentru tine, fiindcă e ta!

Atunci când visul devine realitate știi că ai făcut ceea ce trebuie.

           


0