Gustări rapide cu căpșuni

Am intrat deja în luna iunie, iar acest lucru înseamnă nu doar grade tot mai multe în termometre, plante înflorite, ci mai cu seamă bunătăți de prin grădină. De această dată, când spunem bunătăți ne referim la fructe și nu la oricare, ci la apetisantele și savuroasele căpșuni.

Dacă tot avem parte de ele, de ce să nu facem ceva dulce, care să ne facă zilele mai ... delicioase? Nouă ni s-a făcut poftă, nu neapărat de o prăjitură, ci de ceva care să meargă rapid, să fie gustos, să nu necesite căldura cuptorului și să arate bine.

Așa că, ne-am pus pe căutat rețete. Am și găsit câteva care ne-au plăcut. Vi le dăm și vouă, pentru că ne place să împărtășim cu voi tot ce facem.

Sandwich-uri cu căpșuni

Aveți nevoie de: 12 căpșuni mai mari, 40 g cremă de brânză, 2 linguri (de supă) zahăr pudră, vanilie, o lingură (de supă) apă, o linguriță (de cafea) gelatină pudră, 40 g ciocolată neagră.

Cum procedați? Spălați căpșunile, îndepărtați-le codițele, tăiați-le în două și lăsați-le deoparte, la scurs. Într-un vas mic, amestecați pudra de gelatină cu apa și puneți-o pentru câteva secunde (aproximativ 10) în cuptorul cu microunde, până se dizolvă. Într-un bol amestecați crema de brânză, cu zahărul și vanilia, până obțineți o cremă fină. La final, adăugați gelatina și încorporați-o bine. Puneți crema astfel obținută la rece, măcar o jumătate de oră, pentru a se întări. În tot acest timp, topiți ciocolata pe baie de aburi.

După ce ați parcurs toți acești pași, vă puteți apuca de asamblat desertul. Scoateți crema de la frigider și umpleți fiecare căpșună tăiată în două, practic veți obține un sandwich din fructe. Baza fiecărei căpșuni, se scufundă în ciocolata topită și se lasă pe o bucată de hârtie de copt, așezată în prealabil pe o suprafața dreaptă. Gustările se introduc la frigider, pentru a se întări, circa o oră sau două.

Milkshake

Pentru un pahar delicios de milkshake aveți nevoie de: vreo 10 căpșuni congelate, o cană de lapte (200 ml), un glob de înghețată de căpșuni sau vanilie, frișcă bătută (pentru decor), câteva căpșuni proaspete (tot pentru decor).

Puneți căpșunile congelate și 3/4 din cantitatea de lapte într-un blender. Mixați până obțineți un amestec omogen și cremos, apoi adăugați laptele rămas. Mixați din nou (la putere mare). În cele din urmă va rezulta un amestesc delicios, mai mult gros, decât lichid. Însă mai puteți adăuga lapte, în cazul care nu agreați această consistență și doriți un milkshake mai fluid.

Turnați amesctul cremos într-un pahar înalt, transparent, de sticlă și decorați băutura cu un moț de frișcă bătută și căpșuni proaspete.

Căpșuni în ciocolată

Aveți nevoie de: căpșuni, fulgi de ciocolată neagră, cu lapte sau albă și unt de cocos. Aproximați din ochi cantitățile ingredientelor, în funcție de câte gustări dulci doriți să obțineți. Să zicem că aveți un bol mediu de căpșuni (circa 400 g). Ei bine, în acest caz veți avea nevoie de aproximativ 300 g fulgi de ciocolată și 2 linguri de unt de cocos.

Se iau căpșunile, se spală, fără a li se îndepărta codițele și se pun pe o hârtie absorbantă pentru a se elimina excesul de apă. Fulgii de ciocolată, împreună cu untul de cocos se pun într-un vas care poate fi introdus în cuptorul cu microunde, unde se topesc, la intervale de câte 30 de secunde. Între fiecare interval de timp, amestecați până când ingredientele sunt perfect topite.

Pe o tavă așezați o foaie de hârtie de copt. Luați pe rând căpșunile și ”scufundați-le” în ciocolată, însă nu chiar de tot, lăsați totuși se se vadă puțin din roșul lor caracteristic. Așezați-le frumos și delicat, pe hârtia de copt. Introduceți căpșunile la frigider, cel puțin 30 de minute, pentru a se întări ciocolata.

 

               


0