Hortensia – regina locurilor umbroase!

Probabil unul dintre cei mai spectaculoși arbuști ornamentali din lume – Hortensia – atrage privirile tuturor, instantaneu. Inflorescențele mari și cameleonice, din punct de vedere cromatic vor umple spații generoase, în orice grădina s-ar afla.

Regina locurilor umbroase!

Hortensia se impune în fața multor altor plante prin dimensiunea florilor sale, care o transformă într-o adevărată regină. Varietatea impresionantă de care dispune este un alt atu al său: de la alb imaculat la tot felul de nuanțe de roz, violet, albastru, indigo, verde, ba chiar și roșu intens. Vă împărtășim un secret. Știați că, solul în care este plantată poate influența culoarea florilor? Aciditatea solului este responsabilă de acest lucru. Pentru a păstra intensitatea unei anumite culori se recomandă administrarea de turbă la plantare și din când în când, îngrășământ.

Nenumărate soiuri

Hortensia impresionează nu doar prin mărimea florilor, ci și prin forma lor. Există nenumărate soiuri de diferite forme: rotunde, conice; simple sau cu petale duble.

Amplasamentul și hidratarea

Trebuie să știți că este o plantă care preferă locurile umbroase sau semiumbroase. Nu are nimic împotriva soarelui, însă în verile cu temperaturi caniculare se deshidratează foarte rapid, cu alte cuvinte se ofilește. Deci, ca amplasament se simte în largul ei, dacă este plantată la umbră!

Hidratarea este de asemenea importantă. Hortensia iubește apa. Așa că, aveți grijă să o udați în permanență – cel mai potrivit moment al zilei este dimineața, direct la rădăcină.

De reținut că, Hortensia:

–      Se plantează la umbră, semiumbră.

–      Dacă solul nu are aciditatea potrivită, intensitatea unei anumite culori poate să difere.

–      Este iubitoare de apă, deci trebuie udată regulat.

–      Poate fi transformată în gard viu, fiind o plantă impresionantă ca dimensiune.

–      Înflorește toată vara, iar florile pot avea diferite forme (rotunde sau conice) și culori.

Oferta noastră bogată de hortensii, găsiți aici:

 

                 


0