Iarna - liber la creație!

Hai să nu fim nedrepți și să-i dăm iernii meritele pe care le are. Căci, ce-i al ei e al ei. În definitiv, fiecare anotimp are farmecul său personal. 

Decorațiuni din frunze și boabe

Pentru cei care vă știți mai îndemânatici din fructele și frunzele unor arbuști ornamentali, cum ar fi: crengi de brad, ilex, pyracantha, euonymus puteți confecționa ornamente pentru sărbători. Folosiți-vă de tonurile de verde și formele intersante ale frunzelor. Fructele lor ne aduc toamna înapoi. Nuanțele de portocaliu și roșu parcă ne încălzesc doar privindu-le.

 

              

Din fructe proaspete și uscate:

Apropo ... știați că: merele, perele, alunele, nucile, migdalele pot fi folosite nu doar în bucătărie, ci pot constitui o alternativă la-ndemână în materia decorațiunilor de Crăciun? Ba chiar și unele flori uscate sau conurile de brad pot fi folosite pentru a vă împodobi casa.

Merele sau perele se taie în felii subțiri, se așază pe o tavă și se introduc în cuptor la o temperatură moderată, până se usucă. Desigur, întregul proces trebuie urmărit atent, pentru a evita arderea.

Nucile, alunele sau migdalele se pot vopsi în culorile preferate sau se pot înveli în diverse folii ori hârtii speciale.

 

           

 

Lăsați-vă imaginația să zboare, fiți creativi, jucați-vă!


0