Prietenia nu ține cont de anotimp!

Vara suntem cu toții vrăjiți de trilurile micilor viețuitoare cântătoare și încântătoare.

Călătoare sau nu, ele ne destind și descrețesc frunțile prin simpla lor prezență. Nu așteaptă nimic în schimb. Cât e vara de lungă ne oferă spectacole gratuite. Mai mult decât atât, multe dintre ele ne oferă un ajutor prețios, mâncând insecte dăunătoare.

Dar la fel ca noi, când frigul își face simțită prezența, ele caută adăpost și hrană. Unele hibernează e adevărat, dar celelalte? Iarna este o perioadă dificilă tocmai pentru că nu-și pot procura singure întregul necesar de mâncare. La fel cum și adăpostul constituie o problemă, în lipsa frunzelor pomilor, arbuștilor etc.

Haideți să facem atunci o faptă bună! Să ne gândim la prietenele noastre - micuțele păsări - și să le întoarcem favoarea lăsându-le merinde în grădinile noastre. Cu siguranță vor aprecia gestul!

Așadar, dacă avem cuiburi prin jurul casei, acum e momentul propice să le sărim în ajutor.

Putem agăța diverse recipiente pentru hrană și monta căsuțe din lemn pentru adăpost. Acestea pot fi amplasate în grădină, agățate în copaci sau se pot atașa de un perete. Orice variantă ați alege, amplasamentul trebuie să fie ferit de vânt, iar hrana să fie constantă și adecvată fiecărei specii.

Să nu rămânem nepăsători! Să le arătăm dragostea și solidaritatea noastră.

 

           


0