Sălbatic sau comestibil - nu este acelaşi lucru?!

Castanii sălbatici şi cei comestibili sunt foarte uşor de confundat, deoarece la prima vedere au multe asemănări. Cine ar fi crezut că cele mai multe diferenţe sunt în proprietăţile lor?

1. Floarea spune tot

Florile sub formă de mâţişor ale castanului comestibil pot fi admirate la începutul verii, pe când de cele albe, sub formă de ciorchini ale castanului sălbatic ne putem bucura încă din primăvară.

2. De unde provin?

Conform celor cunoscute, castanul comestibil provine din regiunile Armeniei unde era foarte apreciat, pe când castanul sălbatic îşi are originea în regiunea insulelor greceşti.

3. Să ne uităm în interior!

Roadele castanului comestibil sunt bogate în amidon şi zaharide. Ceaiul obţinut din frunzele uscate poate fi un bun remediu în cazul răcelii şi astmului. Castanul sălbatic este excepţional în întărirea peretelui vascular - un component al medicamentelor pentru varice (nu consumate crude!).

4. Şi exteriorul lor este puţin diferit

Castanele comestibile sunt protejate de o mantă cu ţepi mai numeroşi şi mai subţiri faţă de cele sălbatice. Însă, probabil cel mai simplu mod de a le distinge este atunci când le culegem.

5. Şi nu în ultimul rând, la ce le folosim?

Din castanele comestibile putem prepara cele mai gustoase prăjituri, pe când din cele sălbatice putem pregăti figurine drăguţe cu ajutorul celor mici.

Creşteţi propriul vostru castan!

Cunoaşteţi oferta noastră de castani comestibili şi sălbatici:

http://www.sweetgarden.ro/castan_comestibil

 0