« Înapoi la pagina precedentă

Smochin Little Miss Figgy (Ficus carica Little Miss Figgy)

Cod: 14062


Acest smochin, nu poartă întâmplător denumirea de ”little,” întrucât este un soi de talie mică și s-a format ca urmare a unei mutații naturale a speciei ”Violette de Bordeaux.”  Mai este cunoscut și sub numele de Ficus carica Majoam. Little Miss Figgy formează o tufă cu creștere compactă și prezintă frunze profund lobate, caracteristice. Fiind o varietate de dimensiuni mai reduse, poate fi plantat cu succes în grădini restrânse ca spațiu sau chiar în ghivece, desigur suficient de mari pentru o astfel de plantă. La maturitatea deplină, ajunge până la  1,2 – 1,8 m. Fructele sunt remarcabile din punct de vedere gustativ, acestea fiind dulci și aromate. Pot fi consumate ca atare sau prin preparare termică, sub formă de gem, dulceață sau în diferite deserturi. La exterior, smochinele se remarcă printr-o culoare profundă și intensă, de un violet-purpuriu închis, aproape negru. Coacerea are loc spre sfârșitul verii, începutul toamnei, în perioada august-septembrie. Smochinul este rezistent la temperaturi de până la -20 de grade, rezistență care crește de la an la an, pe măsura maturizării sale. Totuși, se recomandă protejarea plantei peste iarnă, mai ales în primii ani de viață. Necesită locuri însorite.
 


Preț: 55 lei

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioadă de coacere:
aug - sept
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: 10/20 cm

  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie făcând perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciului şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Smochinul nu are pretenţii faţă de sol, dar totuşi fructifică mai abundent dacă este plantat pe sol fertil, potrivit de umed, distanţa minimă de plantare: 0,8 m. Înălțimea la maturitate: 1,2-1,8 m. 
  • În condiţii de secetă se asigură umiditatea corespunzătoare.
  • Pentru fructificare mai bună se administrează anual îngrăşământ.
  • Primăvara se poate aplica tăiere de rărire/formare.
  • În primul an necesită protejare pe timpul iernii şi atunci când temperatura scade sub -15 grade C.
  • Dacă observaţi semne de boală la plante adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse recomandate


Produse similare

0