« Înapoi la pagina precedentă

Viţă de vie Cabernet Sauvignon

Cod: 12202

  
Perioadă de plantare:
martie - mai / octombrie - noiembrie


  
Perioadă de coacere:
oct - oct
  
Cerinţe faţă de amplasament:
Lumină, soare

  
Mărimea la livrare:
butaş altoit, cu rădăcină



Acest soi de viță de vie este cu predilecție unul pentru vin. Are o creștere viguroasă, o bună rezistență la ger și boli, precum putregaiul și este puțin pretențios la condițiile pedoclimatice. Cirochinii sunt conici, cu boabe rotunde, albăstrii spre negre și brumate. Pulpa este zemoasă și aromată. Din Cabernet Sauvignon se obține un vin roșu-rubiniu, de înaltă calitate, bogat în arome specifice soiului. La început, tânăr fiind, vine este ușor astringent, însă prin învechire devine catifelat și echilibrat.
  • Rădăcinile se scurtează la aproximativ 10-15 cm.
  • Dimensiunea gropii de plantare trebuie să fie de aproximativ 40x40x60 cm.
  • În groapa de plantare se va administra îngrăşământ, astfel încât să nu fie în contact direct cu rădăcina butaşului.
  • Altoii se plantează în aşa fel ca punctul de altoi să rămână deasupra solului cu 1-2 cm.
  • Distanţa minimă de plantare este de 1,5 m.
  • După plantare se administrează 8-10 l de apă, apoi punctul de altoi se acoperă cu pământ sfărâmicios. Este indicat mai ales pe timpul iernii pentru a le proteja de îngheţ.
  • La plantarea de toamnă nu neapărat este necesară scurtarea lăstarilor, acest lucru se poate face doar primăvara, scurtarea unui lăstar la 2 muguri sănătoşi. În acest caz se acoperă din nou pentru a le proteja faţă de  îngheţurile de primăvară.
  • Pentru a avea recoltă bogată, în fiecare an este importantă tunderea  viţei.
  • Dacă observaţi semne de boală la viţa de vie adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse recomandate


Produse similare

0