Curiozităţi despre trandafiri

Dintre plantele cu flori, cele mai îndrăgite sunt trandafirii. Nu este de mirare, deoarece aceștia sunt într-adevăr deosebiţi. Astăzi se cunosc sute de soiuri, fiecare cu farmecul lui.

Am adunat 5 lucruri interesante referitoare la trandafiri, despre care poate nici dumneavoastră nu aţi mai auzit până acum: 

1. Chiar şi Cleopatra a fost adepta uleiului de trandafir. Din apa ei de baie nu lipseau niciodată, uleiul și petalele de trandafiri. Nici Marcus Antonius nu a putut rezista acestui parfum ;). 

2. Se cunosc numeroase efecte benefice ale uleiului de trandafir: accelerează digestia, echilibrează nivelul hormonilor feminini și diminuează stresul. Totodată este un leac eficient pentru tuse, diferite răni şi tototdată, diminuează inflamaţiile gingivale. 

3. Cercetătorii erau curioşi cum se modifică parfumul trandafirilor într-un mediu lipsit de gravitaţie, aşa că în anul 1998 odată cu nava spaţială Discovery STS-95 s-a trimis în spaţiu un soi de trandafir, special creat în acest scop. Rezultatul a fost surprinzător: parfumul trandafirului s-a schimbat, a devenit mult mai intens şi mai floral. 

4. Gül Baba, un călugăr luptător musulman din secolul al XVI-lea este considerat Părintele Trandafirilor. 

5. Şi nu în ultimul rând, cine nu cunoaşte povestea lui Antoine de Saint-Exupéry, despre Micul prinţ care preţuieşte unicul său fir de trandafir ca pe o comoară?! Dar, de ce tocmai trandafirul? După unii simbolizează creştinismul, alţii îl consideră simbolul iubirii, al afecţiunii şi mai sunt cei care asociază această floare minunată, cu personajul feminin de lângă Micul prinţ. 

În orice caz, Micul prinţ îşi protejează şi creşte cu grijă trandafirul, la fel cum fac mulţi grădinari la noi. 0