%

« Înapoi la pagina precedentă

Eucomis comosa Sparkling Burgundy

Cod: 31199


Eucomis este o plantă perenă spectaculoasă și impozantă, prin aspectul său aparte. Formează o tufă decorativă, bogată, cu frunze lungi ca niște curele. Din centrul tufei se înalță niște tulpini destul de groase, viguroase, de culoare burgundy-bordo, care susțin inflorescențele sub forma unor raceme cilindrice, bogate și dense. Acestea sunt formate din nenumărate floricele stelate într-o nuanță deschisă de violet-rozaliu, cu accente verzui în centru și antere galben-aurii. Eucomis, mai poartă denumirea de Crin ananas, datorită similitudinii pe care o au frunzulițele tinere dispuse sub formă de rozetă din vârful inflorescențelor, cu cele ale ananasului. Se poate planta solitar ori cu scopul de a forma borduri sau chiar și în ghivece. Necesită un amplasament însorit.
 


Momentan nu este disponibil

  
Perioadă de plantare: februarie - mai


  
Perioada de înflorire:
iul - oct
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: 1 bulb/ 1 pachet

  • Bulbii de flori se depozitează până la plantare în spaţii uscate, bine aerisite, răcoroase. Desfaceţi pachetul lor pentru aerisire.
  • Adâncimea de plantare: 15 cm, distanţa de plantare între bulbi: 25 cm.
  • Eucomis preferă solul fertil, bine drenat.
  • Numai atunci se taie partea aeriană când este complet uscată, astfel substanţele nutritive din aceasta se vor depozita în bulb.
  • Bulbii de eucomis sunt rezistenţi la ger pâna la temperaturi de aproximativ -5 grade C. În zonele mai geroase este necesară scoaterea lor toamna.
  • Bulbii de eucomis se păstrează până primăvara următoare când se replantează în spaţii răcoroase, uscate.

Produse recomandate


Produse similare

0