%

« Înapoi la pagina precedentă

Honeyberry Wojtek (Lonicera caerulea Wojtek)

Cod: 14041


Un soi cu totul aparte, în special datorită formei alungite a  fructelor. Planta are o creștere viguroasă, iar rădăcinile se prind repede. Prezintă o tufă înaltă și o coroană rotunjită, cu frunze medii ca mărime. Fructele brumate, de un albastru închis la culoare au pielița subțire. Aceasta este aproape imperceptibilă la consum, dar suficient de densă, încât să protejeze pulpa cu gust plăcut, aromat, dulce. Consumul constant are multiple beneficii asupra organismului. Sunt un real ajutor persoanelor care suferă de boli cardiace sau au probleme gastrointestinale, ba chiar și diabeticilor. Curăță corpul de toxine, alungă colesterolul rău și crește imunitatea. După recoltare, fructele rezistă chiar și o lună, dacă sunt păstrate în locuri răcoroase și întunecoase. Chiar și pe loază au o bună rezistență, acestea nu cad singure, ci așteaptă să fie culese. Este un soi productiv, dintr-o tufă putându-se obține aproximativ două, trei kg de rod. Se pot consuma ca atare sau procesate în diferite preparate, cum ar fi: gemuri, siropuri sau prăjituri. 
 


Preț: 29 lei
Preţ inițial: 35 lei

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioadă de coacere:
mai - iun
  
Cerinţe faţă de amplasament: Soare, semiumbră

  
Mărimea la livrare: 15 - 20 cm
  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie făcând perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciului şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Honeyberry nu are pretenţii faţă de sol, dar totuşi fructifică mai abundent dacă este plantat pe sol fertil, potrivit de umed, distanţa minimă de plantare: 1 m, planta matură are înălţimea de 1,2-1,5 m.
  • În condiţii de secetă se asigură umiditatea corespunzătoare.
  • Pentru fructificare mai bună se administrează anual îngrăşământ.
  • După 2-3 ani primăvara se poate aplica tăiere de rărire/formare.
  • Dacă observaţi semne de boală la plante adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse recomandate


Produse similare

0