Iernatul Muşcatelor

Muşcatele nobile nu sunt pretenţioase în ceea ce priveşte iernatul. Scoateţi-le din pământ, din jardiniere, de pe balcon şi îndesate una lângă alta, puneţi-le într-o ladă.

Acoperiţi de tot rădăcinile cu pământ şi puneţi lada într-un loc ferit de îngheţ cu puţină lumină. Astfel necesită o udare nesemnificativă, nu înmuguresc, pe perioada iernii rămân în stare latentă. Odată cu sosirea primăverii, fasonate şi plantate din nou vor înflori frumos.

Muşcatele curgătoare pot ierna în locuri luminoase, încălzite şi udate regulat.

Butaşii mai în vârstă, de 2-3 ani au un grad de înflorire scăzut şi vor aduce din ce în ce mai puţine flori. Din acest motiv este recomandat ca din când în când să vă reînnoiţi rezerva de muşcate, să cumpăraţi butaşi noi, mai frumoşi, cu mai multe inflorescenţe.

În cazul în care sunt sădite în ghiveci trebuie lăsate afară până când nu le ameninţă pericolul îngheţului. Când acesta apare, le adăpostim în locuri unde sunt ferite de ger, la temperaturi de 5-10 grade C.

Cu puţină lumină ;i udare din două în două săptămâni, acestea pot ierna fără nicio dificultate.

Dacă aveţi nevoie de alte sugestii, sfaturi privind plantarea sau îngrijirea plantelor vă rugăm, contactaţi-ne cu încredere!

                               


0