%

« Înapoi la pagina precedentă

Lupin roșu

Cod: 31425


Lupinul roșu va fi pata de culoare distinctivă, din grădină. Se va face remarcat lejer, o dată prin foliajul disctinctiv, palmat ce conferă plantei un aer ușor exotic, dar mai ales prin inflorescențele impresionante din punct de vedere formal și cromatic. Acestea au forma unui con alungit, alcătuit din zeci de floricele roșii, dispuse etajat. Lupinul este una dintre cele mai îndrăgite plante grădină, deci nu vă poate lipsi din colecție. Arată nemaipomenit solitar, însă cu adevărat remarcabil, alături de alte soiuri de lupin, cu flori în culori contrastante, dar și în grupuri cu diverse plante perene. Preferă locurile însorite, ca amplasament. Are o bună rezistență la frig, trecând iernile fără probleme, chiar și la temperaturi de până la -20 de grade. Cu timpul, planta se poate diviza, pentru a obține mai multe tufe. Înflorește vara.
 


Momentan nu este disponibil

  
Perioadă de plantare: februarie - mai


  
Perioada de înflorire:
iun - sept
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: 1 rizom/ 1 pachet

  • Rizomii se depozitează până la plantare în spaţii uscate, bine aerisite, răcoroase. Desfaceţi pachetul lor pentru aerisire.
  • Adâncimea de plantare: 10 cm, distanţa de plantare între rizomi: 30 cm.
  • Lupinul preferă solul fertil, bine drenat.
  • Bulbii de lupin se aşează în groapa de plantare cu partea cu mustăţi în jos.
  • Numai atunci se taie partea aeriană când este complet uscată, astfel substanţele nutritive din aceasta se vor depozita în rizom.
  • Rizomii de lupin sunt rezistenţi la ger, de aceea nu necesită scoaterea lor toamna.

Produse recomandate


Produse similare

0