« Înapoi la pagina precedentă

Păr Hardenpont

Cod: 11206


Este un soi de iarnă foarte productiv, cu fructe mari. Pulpa este extrem de zemoasă, topitoare, dulce-aromată. Perele se pot depozita, până în februarie-martie. Sunt ideale pentru compot. Pomul este de vigoare medie. Polenizatori: Williams, Favorita lui Clapp, Conference şi Bosc kobak.
 


Preț: 44 lei

  
Perioadă de plantare: februarie - aprilie / octombrie - decembrie


  
Perioadă de coacere:
oct - oct
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: puiet altoit de 2 ani

  • Groapa de plantare să fie potrivită pentru rădăcini, aprox. 60x60 cm.
  • Rădăcinile trebuie scurtate iar părţile deteriorate, rupte se îndepărtează.
  • Este foarte important ca punctul de altoi să rămână la suprafaţa pământului.
  • Puieţii proaspăt plantaţi trebuie udaţi foarte bine, iar pământul de la baza tulpinii trebuie puţin bătucit.
  • Părul preferă sol fertil, este rezistent la secetă, distanţa minimă de plantare: 2,5-3 m.
  • În primii 1-3 ani se aplică tăieri de formare a coroanei, din anul 4 se aplică tăieri de întreţinere şi de fructificare, în perioada februarie-martie.
  • Pentru fructificare mai bună se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la pomi adresaţi-vă unui specialist fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

  • Păr Williams roşu

    Cod: 11211
    Perioada de coacere este cu 5-10 zile înaintea lui Williams. La coacere deplină, coaja are culoare roşiatică. Pomul este mediu viguros, fructele sunt zemoase și dulci. Se recomandă în primul rând...
  • Păr Packham`s Triumph

    Cod: 11207
    Fructele acestui soi de păr sunt mari, chiar foarte mari (200-270 gr). Pieliţa are culoare galben-verzuie, punctată având  formă tipică, lată de pară. Pulpa este fină, suculentă, untoasă...
  • Păr Williams

    Cod: 11210
    Este un soi remarcabil, cu fructe mari (160-220 gr.). Pieliţa este subţire, devine galben-pai la maturitatea deplină. Pulpa, alb-gălbuie este foarte fină, suculentă, dulce-vinurie, intens aromată...
0