« Înapoi la pagina precedentă

Pepino Gold (Solanum muricatum)

Cod: 14064


Pepino Gold este un soi de plantă din familia Solanaceae, originară din America de Sud. Frunzele sale sunt verzi închis, iar florile au o nuanță pală de galben, uneori cu pete purpurii. Fructele Pepino Gold au formă ovală sau sferică și variază în mărime. Coaja lor este netedă, de culoare galben-auriu cu dungi sau pete violet. Pulpa fructului este dulce, suculentă, cu un gust asemănător pepenelui galben și perei. Fructul are o textură cremoasă și conține semințe mici, asemănătoare cu cele din tomate, care sunt comestibile.


Pepino Gold se dezvoltă bine în soluri bine drenate și bogate în materie organică. Fructele pot fi recoltate atunci când coaja devine galben-auriu. Pepino dulce este de obicei consumat crud, dar poate fi folosit în diverse preparate culinare, cum ar fi salate de fructe, smoothie-uri, deserturi și preparate savuroase. Fructele sunt bogate în vitamine (în special vitamina C) și minerale.


 


Momentan nu este disponibil
Disponibil: 15.08.2024

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioadă de coacere:
aug - sept
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: plantă la ghiveci

  • Primăvara este indicată mutarea plantelor din ghiveci într-unul mai mare, nu este necesar în fiecare an, odată la 2-3 ani. Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în ghiveciul de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Se păstrează într-un loc luminos, însorit.
  • Nu se recomandă administrarea de îngrășământ în exces, fiindcă acest lucru duce la dezvoltarea viguroasă a plantei în detrimentul fructificării.
  • Începând de mijlocul primăverii până toamna se poate ţine afară, la soare.
  • Nu este rezistent la ger, pe timpul iernii se introduce la iernat într-un loc luminos, la 10-15 grade C.
  • Dacă observaţi semne de boală la plante adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse recomandate


    Produse similare

    0