În căutarea bujorilor arborescenți deosebiți!
Mulți iubitori de grădinărit adoră bujorii parfumați, de aceea îi aleg ca decor în straturile de flori. Acum vă vom prezenta rudele lor - bujorii arborescenți. Acești arbuști foioși sunt deosebit de frumoși și parfumați, uimind pe deplin vizitatorii grădinii. Să îi cunoaștem mai îndeaproape.
Pentru adevărații iubitori de rarități
Bujorii colorați sunt ornamentele multor grădini, dar puțini cunosc varianta lor arborescentă. Acești arbuști foioși deosebiți, cu creștere mai lentă, ne vor răsplăti răbdarea și ne vor încânta cu florile lor minunate, timp îndelungat. Sunt alegerea perfectă pentru iubitorii de rarități.
Comoara regiunilor muntoase chinezești
Bujorii arborescenți (Poenoia suffruticosa) provin din nord-vestul zonelor împădurite ale Chinei. Aici, la marginea pădurilor foioase s-au dezvoltat primele exemplare. Noi îi menționăm ca o noutate, dar în China și Japonia, acești arbuști se cunosc și se înmulțesc de peste mai bine de 2000 de ani.
Culori minunate pe un arbust de talie joasă
Florile nemaipomenite ale bujorilor arborescenți strălucesc pe arbuști încă din a doua parte a primăverii. Azi cunoaștem mai multe varietăți, de la cele cu flori pline, semi-duble până la cele simple. Cromtaic vorbind, putem alege de la alb până la culori în nuanțe închise: roz, roșu, bordo.
Care este diferența între aceștia și cei obișnuiți?
Cea mai mare diferență între aceștia și cei obișnuiți este tulpina lor. Bujorii arborescenți au tulpini lemnificate, mai groase sunt mai stabili, dar au creștere mai lentă, însă timp de mulți ani ne încântă cu florile lor minunate.
De știut înainte de plantare
După ce veți prelua coletul de la curier (pe care l-am împachetat cu grijă) o să vă convingeți imediat, că sunteți proprietarul unui exemplar dezvoltat la ghiveci.
Veți putea planta acest bujor arborescent deosebit în orice perioadă a anului, când pământul nu este înghețat (din martie până în noiembrie). Pentru acest lucru, în prima etapă săpați o groapă puțin mai mare decât dimensiunea ghiveciului și udați abundent. Scoateți planta cu grijă, apăsând pereții ghiveciului. Este important să nu scuturați pământul de la rădăcini, cu pământ cu tot.