Îngrijirea tenului cu fructe de pădure

Fructele de pădure au numeroase efecte pozitive asupra organismului nostru: sunt o sursă excelentă de antioxidanţi; conţin foarte multe vitamine, minerale şi nu în ultimul rând sunt o sursă importantă de lichide.

Puţină lume ştie însă, că din fructele de pădure se poate prepara şi o excelentă mască facială. Căpşunile au efect hidratant şi revigorant, în timp ce zmeura ajută la netezirea ridurilor. Iată cum funcţionează:

Pentru revigorarea tenului - masca din căpşuni

Aproximativ un pumn de căpşuni se mărunţeşte bine cu furculiţa. Acestea se pun într-o jumătate de pahar de iaurt natural şi se amestecă. La final se adaugă o lingură de miere. Se aplică masca pe tenul bine curăţat, se lasă pe faţă 20-30 de minute, după care se clăteşte cu apă călduţă. Tenul nostru va fi complet revigorat!

Zmeura împotriva ridurilor

Cu furculiţa se mărunţesc bine aproximativ doi pumni de zmeură, în care se adaugă o lingură de miere, 2 gălbenuşuri şi 3 linguri de făină de migdale. Se omogenizează. Masca se aplică pe tenul curăţat în prealabil, pe gât, ba chiar și pe decolteu. După 20-30 de minute se clăteşte cu apă călduţă. Pielea va deveni astfel, fină, netedă și ne va mulţumi pentru îngrijirea acordată! ;)
0