Mousse cu iaurt și fructe de pădure
În zilele caniculare de vară trebuie să ținem piept căldurii. Cum? Cu umbră multă și suficientă apă. Dacă iubiți fructele, un desert fresh cu siguranță va fi primit cu brațele deschise. Noi ne-am uitat ce fructe avem acum prin grădină și am decis să facem ceva bun, fără coacere.
Am ales fructele de pădure. Sunt o sursă sigură de vitamine și au multiple beneficii pentru sănătatea organismului nostru.
Când spunem fructe de pădure ne referim la:
Afinele conțin nenumărate vitamine și minerale, însă un uriaș beneficiu îl constituie antioxidanții. Ei contribuie la menținerea sănătății și previn îmbătrânirea prematură. Afinele au proprietăți antivirale, antibacteriene, antioxidante. Conțin puține calorii și au un indice glicemic scăzut, motiv pentru care sunt recomandate în diete și pot fi consumate de diabetici.
Zmeura este nu doar parfumată sau gustoasă, ci și sănătoasă. Are un conținut destul de scăzut de zaharuri, este bogată în vitamine și minerale. Consumul ei susține sistemul imunitar, contribuie la o vedere mai bună, are proprietăți antiinflamatorii, protejează inima, reglează pulsul, contribuie la sănătatea oaselor și ajută memoria.
Coacăzele sunt bogate în antioxidanți, vitamina C, B1, B2, B6, calciu, magneziu, fier, potasiu, pectine și acizi organici. Reglează starea de spirit și conferă energie organismului, întăresc sistemul imunitar și nervos. Au efecte benefice asupra sistemului digestiv și ajută la probleme legate de reumatism, afecțiuni ale pielii, oflalmogogice, ba chiar și respiratorii.
Murele au un indice glicemic scăzut, conțin minerale precum: potasiu, fosfor, fier, sodiu, magneziu, mangan, seleniu, cupru, calciu, zinc și acid folic. Sunt bogate în antioxidanți și fibre, dar și vitamine: A, B1, B2, C, E. Murele au efect antiinflamator, diuretic, antioxidant, analgezic, antiseptic.
Sperăm că vi s-a făcut poftă de dulce. Să trecem la rețeta noastra.
Mousse cu iaurt și fructe de pădure
Ingrediente blat:
- 240g biscuiți
- 100g unt topit
Ingrediente cremă:
- 500g smântână lichidă neîndulcită (pentru frișcă)
- 150g zahăr pudră
- 400g fructe de pădure (mure, afine, coacăze, zmeură)
- 300g iaurt
- 140ml apă rece (cantitate pe care o împărțiți în mod egal)
- 20g gelatină (2 plicuri a câte 10g)
- vanilie sau coajă rasă de lămâie (opțional, pentru aromă)
-
Mărunțiți biscuiții, topiți untul, apoi amestecați. Așezați totul pe fundul unei forme de tort și nivelați.
-
Bateți smântâna lichidă, până e aproape gata, apoi adăugați zahărul pudră și mai bateți puțin. Împărțiți frișca în două părți egale.
-
Puneți la hidratat un plic de gelatină, în 70ml apă rece, câteva minute, apoi lasați-l 10 secunde în cuptorul cu microunde, să se topească. Adaugați gelatina în iaurt. Amestecați bine. Puneți peste iaurt, prima parte din cantitatea de frișcă bătută și omogenizați. Turnați crema peste blat. Puneți tortul la frigider, pentru măcar două ore.
-
Puneți fructele în blender. Mixați bine. Treceți-le prin sită, pentru a elimina sâmburii.
-
Puneți celălalt plic de gelatină la hidratat, în 70ml apă rece, câteva minute, apoi lăsați-l 10 secunde la microunde. Inserați gelatina topită în sosul de fructe. Amestecați bine. La final, adăugați frișca rămasă. Amestecați. Turnați crema obținută peste celălalt strat.
-
Reintroduceți tortul în frigider și lăsați-l peste noapte.
-
Decorați după plac.
Poftă bună!