O grădină cât mai colorată

Cum arată grădina ideală? Păi, cu plante cât mai diversificate din punct de vedere cromatic, dar și formal. Cu puțină imaginație, puteți realiza cele mai frumoase aranjamente, care vă vor face șederea în aer liber, mult mai frumoasă ca până acum.

Ce poate fi mai frumos pe timpul verii, decât să stai afară și să te încarci cu energie pozitivă, admirând ce ai jur. Imaginează-te savurând o ceașcă de cafea sau citind o carte înconjurat/ă de splendori ale naturii.

Înalte și scunde. Soare și umbră.

Fiecare loc are nevoie de plantele lui. Adică? Păi, nu se pot pune plante iubitoare de lumină, la umbră sau invers. Așa că, în funcție de acest criteriu alegeți-vă cu grijă plantele.

Cel mai interesant lucru pe care-l poți face pentru grădina ta este să ai cât mai multe plante, de cât mai multe feluri. Încearcă să le aranjezi în așa fel încât culorile florilor să iasă în evidență. Cum faci asta? Cu ajutorul constrastelor.

Pe lângă culori, importante sunt și înălțimile florilor. Jonglați și în privința acestui aspect. Jucați-vă așadar cu mărimi, culori și forme. Cele mai potrivite sunt plantele perene. Acestea vă vor încânta ani la rând.

Propuneri pentru locuri însorite

La categoria plantelor înăltuțe ne-am imaginat o grădină formată din: Echinacea White Swan și purpurea Leilani, Ceapă decorativă Azureum, Coada șoricelului roșie, Liatris spicata Kobold, frumușica Lil Bang Red Elf sau Nemțișor albastru.

Observați că aceste plante sunt de culori și forme diferite. Plantați-le astfel încât, acest lucru să iasă în evidență, să obțineți constraste. Ce peisaj cromatic ...

Pentru a obține un aspect desăvârșit veți avea nevoie și de câteva plante mai scunde, cum ar fi: Euphorbia amygdaloides Purpurea, lavandă sau Sedum kamtschaticum Variegatum.

Cu puțină imaginație și creativitate, puteți insera și câteva ierburi decorative care vor fi de mare efect, alături de celelalte plante. Spre exemplu: iarba japoneză Hakonechloa macra All Gold, Festuca glauca, Deschampsia caespitosa, barba șarpelui etc.

Iar dacă aveți loc și pentru câteva cățărătoare, vă sugerăm: Caprifoiul Lonicera japonica Halliana sau Leonicera periclymenum Serotina, Pipa turcului galbenă, portocalie sau roșie, Glicina albă sau mov, salcâmul galben, Akebia quinata etc.

Idei pentru locurile umbroase

Cu siguranță, orice grădină are și părți mai umbroase, mai întunecoase. Ei bine, nu le lăsați goale. Ele vor putea fi scoase din anonimat. Există plante care nu iubesc lumina directă a soarelui și se simt bine la semiumbră, umbră. De exemplu: hortensiile, Astilbe, Rododendronul, azaleea. Din ”ograda” Sweet Garden, puteți opta pentru hortensia roșie, albastră sau Schneeball, Diamant, Schloss Wackerbart, Peppermint, Grafin Cosel, Hamburg, Schone Bautznerin, Grafitti, You&Me Together, Magical Moonlight etc. La categoria rododendroni, îl puteți combina pe cel violet cu soiul Yakushimanum Percy Wiseman, Polarnacht, Shamrock sau Azurika.

Azalee? Nu se poate fară. Alternați soiuri precum: jap. Maruschka, Goldtopas, Feuerwerk, Toucan, Geisha, Csardas, Oxydol, Blue Tit și lista poate continua.

Pentru un farmec în plus, plantați și Astilbe. Cu ajutorul ei, locurile umbroase vor deveni și mai interesante.

Iar la final, dacă vi se pare că aveți anumite goluri printre plante, o super acoperitoare de sol poate fi Waldsteinia ternata. Ea se simte extrem de bine, chiar și la umbra unui copac, așa că ... lasați-o să-l înconjoare.

Am putea la nesfârșit să vă dăm idei, dar pentru moment ne oprim aici. Sperăm că v-au fost de folos sugestiile noastre.

Să grădinăriți cu drag și spor!

         


0