« Înapoi la pagina precedentă

Wasabi Matsum

Cod: 46003


Wasabi, sau hreanul japonez, este o plantă perenă renumită pentru rădăcina sa cărnoasă, care e utilizată pentru producerea celebrei paste de wasabi, un condiment foarte iute. Frunzele plantei sunt comestibile, și se pot folosi în salate. Planta are nevoie de umbră, de o climă temperată, de un nivel de umiditate constant și de un sol bine drenat. Se poate cultiva în sere sau ghivece, și astfel se pot asigura mai ușor condițiile ideale de creștere. Se asigură protecție de iarnă plantei. Wasabi trebuie ferită de razele puternice ale soarelui și de apa stagnantă. 
 


Momentan nu este disponibil
Disponibil: 15.08.2024

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioada de înflorire:
mai - iun
  
Cerinţe faţă de amplasament: Umbră

  
Mărimea la livrare: plantă la ghiveci

  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie face perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciului şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Distanţa minimă de plantare este de: 30 cm. Înălţimea la maturitate este de: 15-30 cm.
  • În condiţii de secetă se asigură umiditatea corespunzătoare.
  • Pentru frunziş bogat se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la plante adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse recomandate


    Produse similare

    0